Hoe kalibreer je het kompas en IMU van de DJI Mavic Mini drone?

Komt u er niet uit? Neem dan contact op met www.dronekenner.nl (onze contactgegevens).

Mavic Mini Compass kalibratiestappen

Hier zijn de stappen die nodig zijn om het Mavic Mini-kompas te kalibreren;

1. Kies een open gebied buiten de buurt van telecommunicatiemasten, constructies, auto's enz.
  2. Zet je Mavic Mini-drone aan en ook de DJI Fly-app in de afstandsbediening.
  3. Tik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek van de Fly-app.
  4. Tik op "Veiligheid".
  5. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Sensoren'.
  6. Selecteer "Kalibreren" rechts van het kompas.
  7. Klik op "Start.
  8. De Mavic Mini-statusindicatielampjes knipperen geel om aan te geven dat de kalibratie op het punt staat te beginnen.
  9. Leg de afstandsbediening neer en volg de instructies op het scherm.
  10. Houd het vliegtuig horizontaal en draai het 360 graden met de klok mee.
  11. Wanneer het Mavic Mini-indicatielampje verandert van geel in groen, ga dan verder met de verticale kalibratie.
  12. Houd de Mavic Mini verticaal met de neus naar boven gericht en draai hem 360 graden rond zijn verticale as.
  13. De Mavic Mini-indicator verandert van geel naar groen wanneer deze succesvol is.
  14. Wanneer zowel de horizontale als de verticale kompaskalibratie met succes is voltooid, knippert het indicatielampje groen.

Aantekeningen van Mavic Mini Compass Calibration

Hier zijn enkele opmerkingen over de Mavic Mini-kalibratieprocedure en ook waarom de kalibratie mogelijk mislukt.

• Als de Mavic Mini-indicatielampjes afwisselend rood en geel knipperen na kalibratie, betekent dit dat het is mislukt. Er kan een hoge mate van magnetische interferentie zijn. Verander de locatie en probeer de kalibratie opnieuw.
  • Als u na succesvolle kalibratie meer dan 3 minuten wacht, moet u het kalibratieproces mogelijk herhalen.

Kalibreren DJI Mavic Mini IMU en gimbal

Zie dit artikel met video's: https://www.dronezon.com/diy-drone-repair-videos/dji-innovation-drones/how-to-calibrate-mavic-mini-compass-imu-gimbal-to-fix-issues-or-warnings/