Het bereik van de live video feed van deze drone varieert van 200 tot maximaal 2000 meter afhankelijk van omstandigheden. DJI geeft zelf een bereik op van 2000 meter en dit is haalbaar onder ideale omstandigheden. Echter, dit geldt voor de verbinding tussen drone en zender, en met name de bedieningssignalen zullen werken op deze afstanden omdat ze weinig bandbreedte vragen. De live video feed vereist relatief veel bandbreedte om vloeiend te werken en kan dus eerder problemen gaan vertonen. De afstand hiervan is  volledig variabel afhankelijk van omstandigheden maar je kunt maatregelen nemen om het te verbeteren.

In de volgende artikelen vind je meer informatie over:

1. Storingsbronnen elimineren: https://kenners.freshdesk.com/support/solutions/articles/43000462715-wi-fi-bereik-verbeteren-van-spark-mavic-air
  2. Bereik van drones met Wi-Fi verbinding https://kenners.freshdesk.com/support/solutions/articles/43000490091-bereik-mavic-air-is-beperkt-en-afhankelijk-van-omstandigheden

Mavic Mini niet bedoeld voor zéér grote afstanden
De Mavic Mini is uitgerust met Wi-Fi, welke makkelijker is te verstoren. Je behaalt dus heel andere resultaten midden in de natuur dan bijvoorbeeld de rand van een dorp, vooral in de buurt van zendmasten. De Mavic Mini is bedoelt als voordelige maar geavanceerde "vliegende point en shoot camera" en heeft niet het bereik van de grotere broers met Ocusync technologie (en ruim 2x zo duur).

Bereik DJI Mavic Mini (volgens de fabrikant)

Bron: https://www.dji.com/mavic-mini/specs

2,4 GHz: 2000 m (MIC / CE)
5,8 GHz: 500 m (CE)

Drones met grote bereik:
  1. https://www.dronekenner.nl/camera-drones/dji-mavic-2-pro-zoom-kopen/
  2. https://www.dronekenner.nl/camera-drones/fly-more-combo/
  3. https://www.dronekenner.nl/camera-drones/mavic-air-fly-more-combo/