Handleiding downloaden (Engels)

INSTALLATIE RF-V16 GPS TRACKER

Zodra de geactiveerde sim kaart is geplaatst en de tracker in ingeschakeld kun je deze een sms sturen om opdrachten te geven of informatie te ontvangen. Dit doe je door een nieuwe SMS bericht te maken met een bepaald commando (zie lijst hieronder) en die naar het nummer van de simkaart in de tracker te sturen. Zorg eerst dat sim kaart geactiveerd is en je er mee kunt bellen en sms'enanders werkt de tracker nooit. Wanneer de sim kaart in de tracker actief is:
  • kun je de tracker bellen vanaf iedere telefoon. Dit geluid is luid en duidelijk en helpt je de tracker te lokaliseren.
  • kun je de tracker opdrachten geven door een sms'je naar het telefoonnummer van de tracker te sturen.
  • kan de tracker naar telefoons bellen (2 SOS-nummers).

Download de app

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fw.gps.rfhz&hl=nl

Apple: https://apps.apple.com/us/app/reachfar/id987803678

Wanneer je de app voor het eerst gebruikt moet je de GPS tracker koppelen. Je doet dit door het apparaat ID (achterkant van de tracker, 10-cijferig nummer) in te vullen en daarna het wachtwoord (standaard: 123456, en daarna zelf te wijzigen).

Let op: schakel de pincode voor de simkaart eerst uit vóórdat je deze in de GPS tracker gebruikt anders zal het niet werken.

Locatie van tracker opvragen

Stuur via SMS: dw#

of gebruik de app om de laatst-bekende lokatie weer te geven (minimaal 1 minuut oud) door op "Real-time tracking" te klikken.

Veelgestelde vragen over deze drone GPS tracker (FAQ)

Vraag: Hoe krijg ik de info binnen wanneer en waar de drone is gecrasht, of moet ik dit via 1 van de telefoonnummers aanvragen bij de tracker?
Antwoord: Dit apparaat detecteert geen crash van de drone. De GPS tracker stuurt (minimaal) iedere minuut de actuele GPS locatie door en in de app kunt u zien waar dit is en op zicht van uw positie (met een groene lijn om aan te geven waar u naartoe moet).

Vraag: Hoe krijg ik Real-time tracking in beeld op de app? Laatste positie en de afgelegde route.
 Antwoord: In de app ga je naar “Real-time Tracking”.  Klik op het rode pijltje links onderin om de laatst bekende GPS positie van de tracker in Google Maps te openen en een route te plannen.

Vraag: Hoe kan ik de afgelegde route opvragen?
Antwoord: De afgelegde route kunt u opvragen in de app onder “Historical Route”.

Vraag: Het blijkt dat de tracker altijd in de standbij modus staat , waarom dan het aan en uitzetten gebruiken?
Antwoord: de tracker is bedoeld om altijd standby te zijn. Aan/uit is optioneel om de batterij te sparen (max stand-by tijd is 300 uur). Als u de tracker alleen voor drone vluchten wilt gebruiken kunt u deze dus tussendoor uitschakelen.

Vraag: Wanneer de tracker is uitgeschakdeld, na het muziekje (er blijven geen lampjes branden) word er wel een realtime tracking getoond.
Antwoord: dit is de laatst doorgegeven positie van de tracker. Deze wordt niet bijgewerkt wanneer de tracker is uitgeschakeld.

Vraag: Als de tracker word ingeschakeld komt er een muziekje, gaat eerst de blauwe knipperen dan de oranje led, ze blijven dan samen met een regelmaat knipperen , maar dan komt er geen track in beeld, waarom moet dit ingeschakeld worden?
Antwoord: de tracker moet eerst ingeschakeld worden voordat deze de actuele positie begint door te geven. Deze wordt niet bijgewerkt wanneer de tracker is uitgeschakeld.

Vraag: De richting waarin gevlogen word, word niet juist aan gegeven, als ik naar het westen vlieg, geeft het beeldscherm aan dat ik naar het oosten vlieg. Dit heb ik bepaald door langs een weg die van het noorden naar het Zuiden loopt te vliegen. Ook de vliegsnelheid word niet aan gegeven.
Antwoord: de tracker stuurt ieder minuut (minimaal, kan ook langer worden ingesteld) de actuele positie. Dit is niet real-time en vanwege deze vertraging kan het zijn dat je niet de actuele koers of positie direct ziet. Dit zie je wel in de DJI app voor het bedienen van de drone.

Antwoord: wat doet de tracker als de drone is gecrasht, blijft de nog intacte tracker een signaal of route naar mij sturen?
Antwoord: de tracker detecteert geen crash van de drone. Het blijft simpelweg de laatste GPS locatie verzenden zodat u de tracker (en dus de drone) kunt vinden).

Vraag: Ik heb enige ervaring met een GPS tracker in de camper , daarop kan deze tot 30 dagen alle gegevens, routes, snelheden, stopplaatsen e.d. nog zien. Misschien vergelijk ik deze tracker teveel met een GPS tracker die alle wegen aangeeft. Ik had gedacht dat je dit een beetje kon vergelijken met gps voor de watersport die ook alleen maar lijnen (routes) aangeeft.
Antwoord: dit is een lastige vraag want GPS trackers komen er in alle vormen en maten, en vooral prijzen. Uiteraard is dit alles mogelijk, maar de voornaamste functie van deze GPS tracker is het vinden van uw drone nadat deze verloren of gecrasht is. Snelheden, routes, koersen en historie zijn daarbij niet van belang en dat is de reden dat deze GPS tracker relatief goedkoop is ten opzichte van veel duurdere systemen.

Vraag: kan ik er op vertrouwen dat ik de positie van de gecrashte drone in beeld kan krijgen?
Antwoord: Deze GPS tracker vergroot sterk de kans dat u uw gecrashte drone terug kunt vinden. Het is natuurlijk mogelijk dat een te zware crash de GPS tracker ernstig beschadigt en niet meer functioneert. Deze GPS trackers zijn erg sterk maar niet onverwoestbaar. Ook is de GPS tracker niet waterdicht dus een crash in het water kan ertoe leiden dat u niet de allerlaatste positie zit (maar wel die van tenminste één minuut er voor). Als de GPS tracker door de crash los is gekomen van de drone zal deze waarschijnlijk wel dicht in de buurt zijn.

Lijst SMS commando's

Let op: vrijwel al deze commando's kun je ook eenvoudig(er) via de app uitvoeren.

SOS-nummer instellen (1 en 2)

Stuur de tracker een SMS met de volgende inhoud (command):

123456,sos1,telefoonnummer#

• In plaats van telefoonnummer vul je nummer van de simkaart in bv 0031612345678. Sluit af met #
  • Wanneer je nu op de 1 knop druk op de tracker zal deze het opgegeven telefoonnummer (sos1) bellen. Dit kun je voor 2 telefoonnummers doen (sos1 en sos2)

• 123456 is het standaard wachtwoord
  • sos1 voor SOS-nummer 1 en sos2 voor SOS-nummer 2
  • Druk op de 1 of 2 om sos1 of sos2 telefoonummer te bellen.
  • Druk 5 seconden op de S knop om beide nummers 2x te bellen.

SMS COMMANDOS