Afhankelijk van vele omstandigheden zal je drone op een bepaalde afstand de verbinding met de app (gaan) verliezen. Vaak zie je dit al aan de video feed (transmissie) in de app. Deze gaat eerst stotteren en uiteindelijk wegvallen, want het signaal is zo zwak dat er geen begrijpelijke data meer door komt. Dit is normaliter het teken voor de drone om terug te keren. Echter, de signalen voor het bedienen van de drone zijn veel simpeler en vereisen minder "bandbreedte" (signaal kwaliteit). De app zal vragen om de Return To Home (RTH) in te zetten, en als je dit weigert zul je zien dat je normaliter nog gewoon de drone kunt bedienen (maar zonder video, dus pas op bij grote afstanden). Met de RTH knop links boven op de controller (even ingedrukt houden) kun je op ieder moment de RTH inzetten, of onderbreken met de pauze knop (rode || teken).

Meer informatie over drones met Wi-FI vindt u hier: https://www.dronekenner.nl/dji-spark-faq-wifi-problemen-poor-image-transmission-connection/