Sommige drones, zoals de DJI Spark kunnen gebruik maken van een zogenaamde OTG (On The Go) verbinding. Hiermee verbind je de telefoon en remote controller via USB en is het Wi-Fi netwerk niet meer nodig. De Wi-Fi verbinding tussen remote en drone blijven gewoon actief, maar omdat er geen andere Wi-Fi bron nabij is verbeterd het signaal aanzienlijk waardoor u langer een stabiele verbinding en video feed zult ervaren.

Dronekenner verkoopt hoge kwaliteit OTG kabels en adapters.

Enkele tip voor uw OTG-verbinding:

• Zet de telefoon in vliegtuigstand voor dat u gaat verbinden / vliegen.
  • Wanneer de blauwe "Go Fly" niet zichtbaar wordt in de DJI GO4 app: trek de USB connector uit uw remote controller en steek deze vervolgens weer terug.
  • Zorg dat u de juiste connecties gebruikt.
    • Spark controller: micro-USB
    • Mavic controller: micro-USB en USB-A
    • Telefoon / tablets: micro-USB, USB-C of Lightning (iOS / Apple)

Let op: OTG wordt officieel niet ondersteund door DJI en het kan zijn dat u een eerdere firmware update moet installeren om het meeste uit uw OTG verbinding te halen. Of het missen van de nieuwste update tegen een stabielere verbinding de moeite waard is kunnen wij niet adviseren en hangt af van de updates. Veel mensen kopen en gebruiken nog steeds naar tevredenheid OTG en persoonlijk vliegen wij niet zonder.

Update medio 2018: in de laatste firmware updates werkt OTG weer naar behoren!