Symptoom: wanneer een USB verbinding wordt gemaakt verschijnt een popup om te bevestiging dat je de USB-accessoire wilt gebruiken, en je keuze onthouden. De pop-up begint heftig te flikkeren en maakt de DJI GO4 app onbruikbaar.

Bij sommige Android apparaten komt het voor dat wanneer je de telefoon / tablet via UB (OTG) kabel verbindt met de remote controller (dit geldt wisselend voor zowel Spark, Mavic Air . Mavic 1 en de Mavic 2 serie remote controller) er een dialoog box verschijnt of je wilt verbinden met een vinkje om dit te onthouden. De verbinding slaagt vervolgens niet en de box blijft maar tevoorschijn komen (en wil ook niet meer weg) waardoor het onmogelijk wordt om te vliegn.

Diverse gebruikers hebben het op de volgende manier opgelost:

• Activeer Developer mode op je telefoon / Android.
    • Zoek naar Settings > About device > Build Number
      of  Instellingen > Systeem > Telefooninfo > Build-nummer
    • Tik 7x (geen grap) op het nummer (build number)
    • Na een aantal tikken gaat hij aftellen, ga door tot het activeert.
  • Develop mode is nu geactiveerd.
  • Scroll naar beneden tot je Debugging ziet
  • Zet een vinkje naar "USB debugging"
  • Scroll naar beneden tot je "USB-configuratie selecteren ziet" en klik daar op
    (Soms is dit ook iets met Charging / Opladen)
  • Kies de instelling RNDIS (USB-Ethernet)

De USB-accessoires (telefoon  tablet) zou nu goed moeten werken en de dialoog zou niet meer moeten verschijnen, of eenmalig waarna je kunt aangeven er niet meer naar te vragen. Soms komt het helaas voor dat deze instelling niet blijvend is en opnieuw ingesteld moet worden na iedere herstart van het mobiele apparaat